Иди на страница : 1, 2 
2
Re: Училището on Нед Апр 18, 2010 2:30 pm
Бях решил да поразгледам малко училището.Все пак щеше да ми се наложи да го посещавам доста често..За пореден път!Отвън не изглеждаше много зле,но и Ада не изглежда зле отстрани.
Седнах на една пейка на двора и се загледах в минаващите покрай мен.Сякаш всички бързаха на някъде.
Седнах на една пейка на двора и се загледах в минаващите покрай мен.Сякаш всички бързаха на някъде.
3
Re: Училището on Нед Апр 18, 2010 2:39 pm
Вървях бавно, и замечтано. Подухваше лек ветрец и разрошваше косата ми. Исках тази година да свършва по-бързо. Имеше хора които ме подминаваха, днес всеки бързаше и не му оставаше време да разгледа околноста. Не че в Мистик Фолс имаше нещо кой знае какво, но аз го обичах. Огледах се за някоя пейка, и най-близката беше на 4-5 крачки. На нея стоеше едно момче което наблюдаваше минаващите. Загледах се малко повече в него, което явно го накара да вдигне поглед. Усмихнах се и се приближих леко:
-Здравей. Може ли да седна? - момчето продължи да мълчи и затова седнах:
-Казвам се Елена. Ами ти? - този път той ме погледна и заговори...
-Здравей. Може ли да седна? - момчето продължи да мълчи и затова седнах:
-Казвам се Елена. Ами ти? - този път той ме погледна и заговори...
4
Re: Училището on Нед Апр 18, 2010 2:48 pm
Беше ми странно,че някой изобщо ме заговори.Не се случваше често.Обикновено останалите се страхуваха от мен.
-Мат,Мат Еванс-отговорих и се опитах да се усмихна.Явно се получи,защото момичето също ми отвърна с усмивка.Зачудих се дали да не започна разговор.Все пак тя бе първата,която срещам тук след толкова години.
-Тук ли ще учиш?-това бе единственото,което се сетих.Май трябваше да измисля нещо по-добро.
-Мат,Мат Еванс-отговорих и се опитах да се усмихна.Явно се получи,защото момичето също ми отвърна с усмивка.Зачудих се дали да не започна разговор.Все пак тя бе първата,която срещам тук след толкова години.
-Тук ли ще учиш?-това бе единственото,което се сетих.Май трябваше да измисля нещо по-добро.
5
Re: Училището on Нед Апр 18, 2010 2:53 pm
Усмихнах се отново. Явно беше нов:
-Дам. За последна година.. най-накрая. - засмях се и попитах Мат:
-И ти ли ще учиш тук? - момчето кимна и аз отново му се усмихнах:
-Значи ще бъдем съученици, ъм... така де ако не се лъжа. - Мат се засмя както и аз. След това го попитах:
-Нов ли си в града? Не съм те виждала и затова предположих... да. - усмихнах се и погледнах земята.
-Дам. За последна година.. най-накрая. - засмях се и попитах Мат:
-И ти ли ще учиш тук? - момчето кимна и аз отново му се усмихнах:
-Значи ще бъдем съученици, ъм... така де ако не се лъжа. - Мат се засмя както и аз. След това го попитах:
-Нов ли си в града? Не съм те виждала и затова предположих... да. - усмихнах се и погледнах земята.
6
Re: Училището on Нед Апр 18, 2010 3:11 pm
-Всъщност не,от тук съм,просто не се бях връщал от много време-ето,че отдавна не бях казвал дори частичка истина.Хубаво,имахме напредък!
-А ти от тук ли си?-попитах я и подпрях ръце на колената си,като се загледах в бялата сграда на училището.За миг си представих какво ли ще е като започнем даскалото.
-А ти от тук ли си?-попитах я и подпрях ръце на колената си,като се загледах в бялата сграда на училището.За миг си представих какво ли ще е като започнем даскалото.
7
Re: Училището on Нед Апр 18, 2010 3:18 pm
Вдигнах поглед и отговорих на Мат:
-Ами да, родена съм тук и всичко както си му е реда. - засмях се и погледнах Мат:
-Извинявай, не ме бива в обясненията, надявам се да ми свикнеш. - момчето ме погледна леко учудено и аз се засмях на изражението му. Какво ли си беше помислил? Подсмихнах се леко и погледнах училището, след което въздъхнах:
-Как не ми се почва училището. Просто... искам вече да е свършило. Така де, на никой не му се учи. - усмихнах се и се запитах дали с Мат ще сме в един клас или в отделни. Дали щяхме да станем приятели или врагове, не знаех но все пак компанията му беше доста приятна.
-Ами да, родена съм тук и всичко както си му е реда. - засмях се и погледнах Мат:
-Извинявай, не ме бива в обясненията, надявам се да ми свикнеш. - момчето ме погледна леко учудено и аз се засмях на изражението му. Какво ли си беше помислил? Подсмихнах се леко и погледнах училището, след което въздъхнах:
-Как не ми се почва училището. Просто... искам вече да е свършило. Така де, на никой не му се учи. - усмихнах се и се запитах дали с Мат ще сме в един клас или в отделни. Дали щяхме да станем приятели или врагове, не знаех но все пак компанията му беше доста приятна.
8
Re: Училището on Нед Апр 18, 2010 3:23 pm
Помнех много добре имената на хората,с които щях да бъда в един клас,но нейното не присъстваше в този списък.Явно щеше да се наложи да си променя класа.Не обичах да позлвам умствения контрол,исках всеки да има право да знае какво върши и,че сам е избрал да го направи.
-Сигурно ще сме в един клас-казах след кратко мълчание.Сигурно вече се е досетила,че не ме бива много по разговорите.А и от няколко минути я гледах,като изучавах всяко нейно движение.Напомняше ми на някого,но не знаех на кого.
-Сигурно ще сме в един клас-казах след кратко мълчание.Сигурно вече се е досетила,че не ме бива много по разговорите.А и от няколко минути я гледах,като изучавах всяко нейно движение.Напомняше ми на някого,но не знаех на кого.
9
Re: Училището on Нед Апр 18, 2010 3:38 pm
-Ще бъде забавно. - усмихнах му се, след което той ме погледна:
-Имаш сини очи! Обожавам сините очи толкова са.. ъм .. те са като прозорец към душата. - Мат направи лека грмаса при което схванах че говоря пълни глупости и се засмях, той също ме последва:
-Е Мат имаш ли брат, сестра? - усмихнах се и го погледнах въпросително , той отместо очи от мен и погледна училището, след което заговори.
-Имаш сини очи! Обожавам сините очи толкова са.. ъм .. те са като прозорец към душата. - Мат направи лека грмаса при което схванах че говоря пълни глупости и се засмях, той също ме последва:
-Е Мат имаш ли брат, сестра? - усмихнах се и го погледнах въпросително , той отместо очи от мен и погледна училището, след което заговори.
10
Re: Училището on Нед Апр 18, 2010 3:53 pm
-Ъм..да!Но не се познаваме много добре-беше вярно.Съвсем наскоро научих,че имам брат.Беше малко странно,но все пак мисълта ми харесва.
-А ти имаш ли?Разкажи ми нещо за себе си..-това беше жалък опит да отклоня вниманието и от мен.Опитвах се да не я зяпам постоянно,за да не ме помисли за идиот,нахален при това.
-А ти имаш ли?Разкажи ми нещо за себе си..-това беше жалък опит да отклоня вниманието и от мен.Опитвах се да не я зяпам постоянно,за да не ме помисли за идиот,нахален при това.
11
Re: Училището on Нед Апр 18, 2010 4:05 pm
-Ами няма толкова за разказване. Родена съм тук, на седемнайсет съм, родителите ми се разведоха когато бях на 3. Имам доведен брат, от втория брак на баща ми. Много го обичам, той е нещо като мой най-добър приятел. Ии.. еми общо взето това е историята на моя живот. - облегнах се на пейката и вдигнах поглед към небето, беше синьо и със съвсем малко облачета. Тук-там се виждаше някоя птичка, която прелиташе бързо като стрела. Въздъхнах и погледнах Мат, който ме гледаше, усмихнах му се лъчезарно и казах:
-О да искам да посетя някой друг град, различен от Мистик Фолс. Не че не обичам този град но всеки има нужда да пообиколи света. - погледнах училището, а след това Мат:
-Ами ти, разкажи нещо за себе си. Като например на колко години си? - засмях се също както и Мат...
-О да искам да посетя някой друг град, различен от Мистик Фолс. Не че не обичам този град но всеки има нужда да пообиколи света. - погледнах училището, а след това Мат:
-Ами ти, разкажи нещо за себе си. Като например на колко години си? - засмях се също както и Мат...
12
Re: Училището on Нед Апр 18, 2010 5:22 pm
-Ами..ъъ..ами..на седемнайсет съм-отговорих.Осъзнах колко странно е изглеждало,че запецвам когато ме питат на колко съм години.
-Да не би да забрави на колко си?-попита ме Елена и се засмя
-Не,просто не съм свикнал да ме питат..ъъ на колко съм години-обясних накратко.Опитвах се да давам колкото се може по-малко информация за да не я замесвам.На никого не бих го причинил.
-Да не би да забрави на колко си?-попита ме Елена и се засмя
-Не,просто не съм свикнал да ме питат..ъъ на колко съм години-обясних накратко.Опитвах се да давам колкото се може по-малко информация за да не я замесвам.На никого не бих го причинил.
13
Re: Училището on Нед Апр 18, 2010 6:10 pm
-Мхмм. - усмихнах се, но имаше нещо което той криеше. Обърнах лице към него и очите ни се срещнтаха. Усмихнах се и погледнах небето - свечеряваше се. След това се обърнах към Мат който май се стресна понеже не очакваше да се извъртя толкова бързо и попитах:
-Хей Мат, ден или нощ? - усмихнах му се дяволито след което отново погледнах небето. Обожавах нощта, макар тайнствена и опасна имаше нещо в нощта която я правеше страхотна. Може би това да не знаеш какво може да ти се случи или дали ще доживееш следващия ден - не знаех, но все пак я обожавах. Усмихнах се по-скоро на себе си и погледнах Мат който се бе облегнал назад и гледаше ту училището, ту небето, и зачаках отговора му.
-Хей Мат, ден или нощ? - усмихнах му се дяволито след което отново погледнах небето. Обожавах нощта, макар тайнствена и опасна имаше нещо в нощта която я правеше страхотна. Може би това да не знаеш какво може да ти се случи или дали ще доживееш следващия ден - не знаех, но все пак я обожавах. Усмихнах се по-скоро на себе си и погледнах Мат който се бе облегнал назад и гледаше ту училището, ту небето, и зачаках отговора му.
14
Re: Училището on Нед Апр 18, 2010 6:33 pm
-Нощта!Няма по-красиво нещо от нея...-замислих се.Спомних си всички онези нощи,които някога прекарвах тук.Лека усмивка пробяга по лицето ми.За секунда затворих очи и си представих,че сме там.
-Искаш ли да ти покажа нещо?-попитах я.В главата ми бе изникнала нещо,нещо,което исках да повторя и странно,но исках да е с нея.
-Искаш ли да ти покажа нещо?-попитах я.В главата ми бе изникнала нещо,нещо,което исках да повторя и странно,но исках да е с нея.
15
Re: Училището on Нед Апр 18, 2010 6:45 pm
Погледнах леко странно, но после се усмихнах, погледнах небето и се съгласих. Погледнах Мат и му се усмихнах, бях в очакване какво ще ми покаже, беше ми любопитно. Принципно любопитството ми ме беше изигравало, но му имах доверие. Знаех че като съм с него нямаше да пострадам или поне се надявах. Но просто се чувствах спокойна когато той беше до мен, странно защото го познавах от съвсем малко време. ДОкато се реех из мисли чух гласа на Мат...
Иди на страница : 1, 2 
Similar topics